Elokuvan päähenkilö on Joensuun kirjoista tuttu rikosylikonstaapeli Timo Harjunpää. Tyttären kuolema koettelee Harjunpäätä sekä hänen perhettään. Harjunpään vaimon Elisan tullessa uskoon, Harjunpää pakenee tilannetta työhönsä, outojen metrosurmien tutkimuksiin. Tutkimusten edetessä synkät tapahtumat alkavat kuitenkin lähestyä Harjunpäätä itseään. Harjunpää on nähnyt poliisin työssään ihmiselämän lohduttomimmat puolet, mutta milloinkaan hän ei ole kohdannut pimeyden voimia näin musertavan voimakkaina.

Harjunpää ja pahan pappi on elokuva, joka perustuu kirjailija ja ylikonstaapeli Matti Yrjänä Joensuun samannimiseen teokseen. Valtion kirjallisuuspalkinnon vuonna 1982 saanut Joensuu on yksi arvostetuimpia suomalaisia rikoskirjailijoita.

Tuottaja Ilkka Matila ja käsikirjoittaja Leo Viirret ovat kehitelleet elokuvan tarinaa vuodesta 2004 lähtien. Elokuvan Harjunpää ja pahan pappi ohjaa Olli Saarela. Hänen aikaisemmin ohjaamia elokuvia ovat Suden vuosi, Rölli ja metsänhenki, Bad Luck Love, Rukajärventie ja Lunastus.
Kuvaukset käynnistyvät maaliskuun puolessa välissä ja elokuvateattereissa MRP Matila Röhr Productionsin tuottama Harjunpää ja pahan pappi nähdään 29.10.2010.

 
 

Harjunpää ja pahan pappi on Suomen elokuvahistorian paras rikosdraama. - Jocka Träskbäck , Stara.fi

 

Harjunpää ja pahan pappi kirjoittaa uuden kansainvälisen luvun kotimaisen trillerin historiaan! - Jukka L. Savolainen, smackthejack.net

 

Suomenkielinen nimi:
Harjunpää ja pahan pappi
Alkuperäinen nimi:
Harjunpää ja pahan pappi
Ohjaus:
Olli Saarela
Pääosissa:
Peter Franzén, Irina Björklund, Jenni Banerjee, Sampo Sarkola, Jorma Tommila, Ville Virtanen Rosa Salomaa
Tuotantovuosi:
2010
Tuotantomaa:
Suomi
Genre:
Toimintatrilleri
Käsikirjoittaja:
Leo Viirret
Ensi-ilta:
29.10.2010
Ikäraja:
K15
Kesto:
1h 47min