Alastomat miehet istuvat saunassa ja puhuvat suoraan sydämestään. Ruosteisten kiukaiden lämmössä suomalaiset miehet puhdistautuvat sekä fyysisesti että henkisesti.

Elokuva matkaa läpi Suomen ja pysähtyy useiden erilaisten saunojen lauteille kuuntelemaan koskettavia elämäntarinoita rakkaudesta, kuolemasta, syntymästä, ystävyydestä – elämästä. Kamera kuvaa kaikessa yksinkertaisuudessaan maisemat, saunat ja miehet lähes maagisina kuvina. Päähenkilöiden läsnäolo sekä tunteiden syvyys ovat lähes sillä rajalla, että pystyykö niitä enää katsomaan. Elokuva paljastaa miehen sielun poikkeuksellisen läheltä kaikessa alastomuudessaan ja muodostaa runollisen muotokuvan suomalaisesta miehestä.

Miesten Vuoro -elokuva on runollinen sukellus ihmisyyteen. Se on matka, joka vie meidät elämän suurten ja vähän pienempienkin käännekohtien äärelle, antaen suomalaisen miehen kertoa niistä omalla äänellään ja omin sanoin. Elokuva päivittää kuvan aikalaismiehistämme. Kliseinen kuva jurottavasta ja viinaa juovasta miehestä on saanut haastajan.

 
 

"Toteutus on kaunis ja lopputulos; suuri suomalainen mestariteos." "Kaikki tuntuu tämän elokuvan teossa syntyneen onnellisten tähtien alla. Toivo Kuulan ja Aleksis Kiven Oravan laulu dokumentissa kuultujen laulamana on inspiroitunut lopetus yhdelle kaikkien aikojen suomalaiselokuvista." - Aleksi Salonen, Filmgoer.fi

 

Suomenkielinen nimi:
Miesten vuoro
Alkuperäinen nimi:
Miesten vuoro
Ohjaus:
Joonas Berghäll, Mika Hotakainen
Tuotantovuosi:
2009
Tuotantomaa:
Suomi
Genre:
Draama, dokumentti
Käsikirjoittaja:
Joonas Berghäll, Mika Hotakainen
Ensi-ilta:
26.3.2010
Ikäraja:
S/T
Kesto:
1h 21min