Postia pappi Jaakobille on lämminhenkinen ja koskettava kertomus armahduksen saaneesta elinkautisvanki Leilasta. Vapauduttuaan hänelle tarjotaan paikkaa syrjäisestä pappilasta, jonne hän menee vasten tahtoaan. Leila on tottunut pitämään huolta vain itsestään, joten tehtävä sokean pappi Jaakobin henkilökohtaisena avustajana aiheuttaa ristiriitoja.
Posteljooni tuo päivittäin kirjeitä, joissa ihmiset pyytävät apua pappi Jaakobilta. Kirjeisiin vastaaminen on Jaakobin elämäntehtävä, Leilan pitäessä sitä puolestaan täysin hyödyttömänä.
Leila on jo päättänyt lähteä pappilasta, kun kirjeiden tulo yllättäen lakkaa ja Jaakobin elämä järkkyy.
Kaksi täysin erilaista maailmaa kietoutuvat odottamattomasti toisiinsa, jolloin auttajan ja autettavan osat kääntyvät päälaelleen.

Variety hehkuttaa Postia pappi Jaakobille
”Ohjaajan taianomainen ote elokuvaan tuottaa jotain todella raikasta ja sydäntäriipaisevaa. Festivaalien ja tv-ostajien tulisi välittömästi vastata Postia pappi Jaakobille -elokuvan kutsuun”, kirjoittaa Varietyn toimittaja Alissa Simon, joka näki elokuvan Göteborgin elokuvafestivaaleilla tammikuun lopussa.

Simon kehuu molempia elokuvan pääosanesittäjiä Kaarina Hazardia ja Heikki Nousiaista aidoista ja todentuntuisista suorituksista. Myös palkittu kuvaaja Tuomo Hutri, leikkaaja Samu Heikkilä ja säveltäjä Dani Strömbäck saavat positiiviset kommentit työstään.

Variety on yksi elokuvamaailman vaikutusvaltaisimmista julkaisuista ja on harvinaista että suomalainen elokuva yltää sinne arvosteluun.

Tätä Varietyn hehkuttamaa elokuvaa on luonnehdittu myös termein "helmi" ja "eurooppalainen laatuelokuva".

 
 

Jo alkuteksteistä lähtien on selvää, että nyt katsotaan Härön elokuvaa. Kuva, ääni ja leikkaus ovat ensimmäisistä sekunneista alkaen suurta kansainväliset kriteerit täyttävää elokuvaa." "Vaikka elokuvan tapahtumaympäristönä on pappila ja lähellä sijaitseva kirkko, uskonnollisuus ei ole taakaksi elokuvalle vaan päinvastoin. Katsoja eläytyy ennen kaikkea henkilöihin ja heissä tapahtuviin sisäisiin prosesseihin, ei ulkoisiin viitekehyksiin ja puitteisiin. - Mikael Saarinen, Episodi

 

"...yksinkertaistamisen jalokivi...kokemus on täyteläinen ja rikas." - Harri Närhi, City

 

"...ainutkertainen ja jäljittelemätön kuin elämä itsessään." - Jarmo Valkola, Keskisuomalainen

 

Suomenkielinen nimi:
Postia pappi Jaakobille
Alkuperäinen nimi:
Postia pappi Jaakobille
Ohjaus:
Klaus Härö
Pääosissa:
Heikki Nousiainen, Kaarina Hazard, Jukka Keinonen, Esko Roine
Tuotantovuosi:
2008
Tuotantomaa:
Suomi
Genre:
Draama
Käsikirjoittaja:
Klaus Härö - perustuen Jaana Makkosen alkuperäiskäsikirjoitukseen
Ensi-ilta:
3.4.2009
Ikäraja:
K7
Kesto:
1h 16min