Uutiset

MIESTEN VUORO EHDOLLE EUROPEAN FILM AWARDSIN SAAJAKSI

 

(27.10.2010)

Euroopan Elokuva-akatemia julkaisi ehdokkaat Euroopan elokuvapalkintojen saajiksi

Miesten vuoro -dokumenttielokuva on nimetty ehdolle tämän vuoden European Film Awards -palkintojen dokumenttielokuvakategoriaan kilpailemaan Prix Arte -palkinnosta. European Film Awards on arvostetuin yleiseurooppalainen elokuvapalkinto ja sen myöntää Euroopan elokuva-akatemia. Palkintoa on jaettu vuodesta 1988 lähtien ja palkintogaalan pitopaikka vaihtelee vuosittain. Tänä vuonna palkinnot jaetaan 4.12. Tallinnassa. Yli kymmenessä kategoriassa kilpailevat vuoden parhaat eurooppalaiset elokuvat ja Prix Arte -palkinnon saajaksi on ehdolla yhteensä kolme elokuvaa.

Miesten vuoro on Suomen virallinen Oscar®-ehdokas ja elokuva on tähän mennessä haalinut kansainvälisen kilpailun pääpalkinnot Tel Avivista, Varsovasta ja Pärnusta sekä Silver Dove -palkinnon DOK Leipzigista Saksasta, tuomariston erikoispalkinnon Silverdocsista Amerikasta, ekumeenisen palkinnon Visions du réel -festivaalilta Sveitsistä ja Universities Awardin Doclisboasta Portugalista. Elokuva on myös palkittu Suomessa useaan otteeseen, mm. Risto Jarva-, Löylyn henki- ja Miehen työ -palkinnolla.

Myös kotimaassa elokuva on menestynyt loistavasti. Elokuvaa on esitetty elokuvateattereissa peräti 31 viikkoa ja se on kerännyt yhteensä jo 43 836 katsojaa. Tällä hetkellä elokuvaa esitetään Helsingissä, Tampereella, Oulussa, Vammalassa, Hämeenlinnassa, Lahdessa ja Kokkolassa. Perjantaista lähtien näytökset jatkuvat Helsingissä, Tampereella, Oulussa, Hämeenlinnassa, Lahdessa, Kuusankoskella, Hyvinkäällä, Järvenpäässä ja Kokkolassa. Suomen lisäksi Miesten vuoro pyörii paraikaa Ruotsin elokuvateattereissa nimellä ”Den Nakna Mannen” ja se tullaan näkemään tammikuussa 2011 myös Norjan ja Puolan elokuvateattereissa.

ELOKUVA
Miehet istuvat saunassa ja puhuvat suoraan sydämestään. Ruosteisten kiukaiden lämmössä suomalaiset miehet puhdistautuvat sekä fyysisesti että henkisesti. Elokuva matkaa läpi Suomen ja pysähtyy useiden erilaisten saunojen lauteille kuuntelemaan koskettavia elämäntarinoita rakkaudesta, kuolemasta, syntymästä, ystävyydestä; elämästä. Kamera kuvaa kaikessa yksinkertaisuudessaan maisemat, saunat ja miehet lähes maagisina kuvina. Elokuva paljastaa miesten sielun poikkeuksellisen läheltä kaikessa alastomuudessaan ja muodostaa runollisen muotokuvan suomalaisesta miehestä.

Miesten vuoron ovat ohjanneet Joonas Berghäll, Mika Hotakainen ja kuvaajina ovat olleet Heikki Färm ja Jani Kumpulainen. Elokuvan on leikannut Timo Peltola ja musiikin on säveltänyt Jonas Bohlin. Elokuvan on tuottanut Joonas Berghäll tuotantoyhtiö Oktoberista.

 

Lue lisää
Miesten vuoro »
Oktober »
Miesten vuoro Facebookissa »

 
hollywood

24.2.2017

Mark Wahlberg

Mark Wahlbergin tähdittämä AJOJAHTI elokuvateattereissa nyt

Lue koko juttu