Uutiset

Palkitulta Joona Tenalta uusi elokuva

 

(21.6.2010)

Syvälle salattu –elokuvan kuvaukset alkavat Joensuussa

Kotimaisen psykologisen trillerin, Syvälle salattu, kuvaukset alkavat tänään Joensuussa. Elokuvan ohjaa Joona Tena (FC Venus) ja sen käsikirjoittajat ovat Pekka Lehtosaari, Joona Tena ja Mikko Tenhunen. Elokuvan pääosissa nähdään Krista Kosonen, Peter Franzén ja Kai Lehtinen. Muissa rooleissa mm. Kari Hietalahti ja Risto Aaltonen. Syvälle salattu –elokuva nähdään elokuvateattereissa syksyllä 2011.

OHJAAJA
Joona Tena on ollut palkittu ja kysytty ohjaaja heti uransa ensimetreistä alkaen. Kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla palkitut, huikeat lyhytelokuvat avasivat tietä ohjaamaan televisiolle palkittuja ja pidettyjä sarjoja kuten Käenpesä, Kivi & Kilpi ja Suojelijat. Ensimmäisen pitkän elokuvansa Joona ohjasi vuonna 2005. FC Venus valtasi nopeasti elokuvateatterit ja keräsi huikeat 238.000 katsojaa. FC Venus sai kutsut arvostetuille kansainvälisille elokuvafestivaaleille: Karlovy Vary International Film
Festival Variety’s Critics Choice ja Moscow International Film Festival. FC Venuksen pohjalta tehty saksalainen ”remake” menestyi valkokankailla 2006. Vuonna 2008 Joona oli ohjaamassa Suojelijat-sarjaa joka voitti Venla-palkinnon parhaana draamasarjana.

NÄYTTELIJÄT
Krista Kosonen on suomalaisen elokuvan nouseva tähti, yksi sukupolvensa valovoimaisimmista naisnäyttelijöistä. Hänen aikaisempia elokuviaan ovat mm. Jadesoturi ja Suden vuosi. Viimeksi Krista muistetaan varmasti Putous TV-sarjasta.
Peter Franzén on ollut jo kymmenen vuoden ajan suosituin suomalainen elokuvanäyttelijä. Franzén on palkittu kolme kertaa Jussi-patsaalla parhaasta miesroolista.
Kai Lehtinen ei esittelyjä kaipaa. Hän on yleisön suosikki vahvojen roolisuoritustensa ansiosta mm. elokuvissa Havukka-ahon ajattelija, Päätalo ja Raid.

ELOKUVAN TARINA
Julia (Krista Kosonen) on menestyvä lakinainen, joka pakenee karille ajautunutta avioliittoaan työkeikalle syrjäiseen järvenrantakylään. Kylässä Julialle alkaa kuitenkin paljastua hänen omassa sukuhistoriassaan oleva salaisuus. Ennen kuin Julia tietää totuuden, kietoutuu hän syvälle veden saartamaan salaperäiseen maailmaan.

Elokuvan tuottaa Mikko Tenhunen/MRP Matila Röhr Productions ja levittää Nordisk Film.

LISÄTIETOJA
Manna Katajisto
Nordisk Film
040 561 0074
manna.katajisto@nordiskfilm.com

Mikko Tenhunen
MRP Matila Röhr Productions
040 506 9435
mikko.tenhunen@matilarohr.com

 
hollywood

24.2.2017

Mark Wahlberg

Mark Wahlbergin tähdittämä AJOJAHTI elokuvateattereissa nyt

Lue koko juttu