Uutiset

REINDEERSPOTTING -ELOKUVAN IKÄRAJA KÄSITELLÄÄN KIIREELLISENÄ

 

(7.4.2010)

Reindeerspotting –elokuvan tuotantoyhtiö Bronson Club valitti korkeimpaan hallinto-oikeuteen (KHO) Valtion elokuvatarkastamon ja elokuvalautakunnan päätöksestä pitää elokuvan Reindeerspotting ikäraja 18 ikävuodessa. KHO käsittelee asiaa kiireellisenä, mutta normaalin kuulemisprosessin jälkeen tuomarit kokoontuvat vasta aivan ensi-illan alla ja virallinen päätös valmistuu huhtikuun aikana, eli vasta elokuvan ensi-illan jälkeen, joka on perjantaina 9.4.2010

”Kiitämme korkeinta hallinto-oikeutta ripeästä menettelystä asian suhteen, sekä kaikkia niitä asiantuntijatahoja jotka ovat kanssamme asiaa edistäneet. Ikärajakysymys on herättänyt mielenkiintoa sekä päihdetyötä tekevissä järjestöissä että tutkijapuolella. Kyseessä on selvästi suurempi linjanveto kuin vain yhden elokuvan ikäraja”, kommentoivat elokuvan tuottajat Oskari Huttu ja Jesse Fryckman.

Reindeerspottingin varaus ja lipunmyynti on alkanut kaikissa kuudessa ensi-iltakaupungissa hyvin. Finnkinon varausjärjestelmässä on käynyt kotimaiselle dokumentille harvinainen kuhina; Reindeerspotting on yksi kolmesta varatuimmasta tulevan viikonlopun elokuvista, myynnin oltua auki vasta viisi tuntia”, kertoo Finnkinon ohjelmistopäällikkö Toni Lähteinen.

TARINA
Reindeerspotting on dokumenttielokuva joulupukin maan varjopuolesta. Joonas Neuvonen kuvasi Rovaniemellä asuessaan paikallista nuorten aikuisten joukkoa joka oli elänyt huumeille viimeiset puoli vuosikymmentä. Tarinan keskiössä on 19-vuotias Jani, joka on asunut koko ikänsä Rovaniemellä. Viimeiset viisi vuotta Jani on käyttänyt huumeita ja kaikkea mikä menee suoneen, kurkkuun tai palaa tupakassa. Kaveriporukka elää suomalaisen keskivertokaupungin sisällä osana yhteiskuntaa kuitenkin siitä erillään, omana yhteisönään. Elämän kiertokulkua rytmittää rötöstely, säätäminen ja narkkaaminen. Jania ahdistaa pienen kaupungin näköalattomuus. Jani on vakuuttunut että hän lopettaa käytön kunhan vaan pääsee pois Rovaniemeltä. Tarpeeksi kauas, jonnekin Euroopan ja tapahtumien keskipisteeseen. Kuinka ollakaan, tapahtuu asioita joiden seurauksena Jani todellakin lähtee matkaan.

 

Lue lisää
Reindeerspotting »
Reindeerspotting Facebookissa »
Reindeerspotting »

 
hollywood

24.2.2017

Mark Wahlberg

Mark Wahlbergin tähdittämä AJOJAHTI elokuvateattereissa nyt

Lue koko juttu