Uutiset

UUSI, PIENEMPI JA KEVYEMPI PLAYSTATION®3-KONSOLI KAUPPOIHIN 1. SYYSKUUTA

 

(19.8.2009)

Köln, 19. elokuuta 2009

Sony Computer Entertainment Inc. (SCE) on julkistanut GamesCom-pelimessujen lehdistötilaisuudessaan uuden PlayStation®3-konsolin. Uudessa, muotoilultaan entistä virtaviivaisemmassa konsolissa on 120 gigatavun kovalevy ja se on kooltaan huomattavasti pienempi ja kevyempi kuin nykyinen 80 gigatavun malli. Muodonmuutoksen kokenut PlayStation®3-konsoli tulee kauppoihin 1. syyskuuta 2009 ja sen suositushinta on 359 euroa. Nykyisen, vielä toistaiseksi markkinoilla olevan 80 gigatavuisen konsolin suositushinta lasketaan 20. elokuuta lähtien samaan hintaluokkaan uuden konsolin kanssa.
Konsoli muuttuu ulkoisen muotoilun lisäksi myös sisäiseltä rakenteeltaan. Se on suunniteltu täysin uudestaan aina puolijohteista ja virtalähteestä jäähdytysmekanismiin. Nämä muutokset ovat mahdollistaneet sen, että konsolista on voitu tehdä huomattavasti ohuempi ja kevyempi. Entistä kompaktimman konsolin käyntiääni, koko ja paino ovat noin kaksi kolmasosaa ensimmäiseen 2,5 vuotta sitten lanseerattuun 60 gigatavun malliin verrattuna. Virrankulutus on niin ikään 34 prosenttia matalampi kuin nykyisessä konsolissa. Uuden konsolin myötä myös PlayStation®3:n logo muuttuu – PS3-logo koristaa nyt uuden konsolin pintaa.
Uusi PlayStation®3 sisältää kaikki samat huippuluokan toiminnot ja ominaisuudet kuin nykyinenkin malli, kuten Blu-ray-levyasema, joka tarjoaa peli- ja elokuvaelämyksiä teräväpiirtona. 120 gigatavun kovalevylle voi varastoida enemmän pelejä, elokuvia, musiikkia, valokuvia sekä PlayStation Networkista ladattavaa sisältöä ja palveluja. PlayStation Network tarjoaa runsaasti erilaista digitaalista sisältöä; 15 000 peliä, traileria, demoa ja muuta sisältöä. PlayStation Networkiin on rekisteröity yli 27 miljoonaa tiliä. Ilmaiseen PlayStation Networkiin rekisteröityneet voivat lisäksi ladata ilmaisia applikaatioita, kuten PlayStation Homen, kolmiulotteisen sosiaalisen yhteisön, jossa käyttäjät voivat kommunikoida ja jakaa pelikokemuksiaan.
Suomalaisista kotitalouksista löytyy tähän mennessä jo yli 100 000 PlayStation®3-konsolia. Uusi konsoli tulee markkinoille sopivasti ennen lähikuukausina julkaistavia vuoden kovimpia peliuutuuksia, niin kuin Uncharted 2: Among Thieves, Ratchet & Clank Future: A Crack in Time ja Gran Turismo 5. Uusi pienempi malli ja hinnoittelu sekä laaja pelitarjonta tekevät PlayStation®3:sta entistä houkuttelevamman.

 
hollywood

24.2.2017

Mark Wahlberg

Mark Wahlbergin tähdittämä AJOJAHTI elokuvateattereissa nyt

Lue koko juttu