Uutiset

Äideistä parhain laajaan elokuvateatterilevitykseen Etelä-Amerikassa

 

(1.12.2005)

Klaus Härön ohjaaman Äideistä parhain –elokuvan esitysoikeudet on myyty laajasti latinalaisen Amerikan maihin. Elokuva tulee elokuvateattereihin Brasiliassa, Kolumbiassa ja Meksikossa. Lisäksi elokuvan oikeudet on myyty Espanjaan, Portugaliin, Kiinaan ja Intiaan.

"Elokuvan vahva tunnelataus näyttää vetoavan erityisesti latinalaisessa Amerikassa, jossa voimakkaitakin tunteita on totuttu esittämään. Universaaliksi elokuvan tekee sen äiti-lapsi -teema, joka kiinnostaa yleisöjä niin Pohjoismaissa kuin Kiinassakin. Neuvottelut ovat käynnissä useiden muidenkin maiden kanssa", kommentoi Nordisk Film World Sales:n myyntipäällikkö Sanne Arlö.

"Valinta Suomen Oscar-ehdokkaaksi lisää Äideistä parhain -elokuvan kiinnostusta maailmalla. Esimerkiksi Pohjois-Amerikassa on lukuisia festivaaleja, jotka keskittyvät esittämään ainoastaan eri maiden ehdokkaaksi asettamia elokuvia", Suomen elokuvasäätiön kulttuuriviennin päällikkö Jaana Puskala sanoo.

Äideistä parhain -elokuvaa esitetään parhaillaan Suomessa ja Ruotsissa. Suomessa elokuva sai ensi-iltansa 30.9. ja on tähän mennessä kerännyt 125 000 katsojaa. Ruotsissa elokuva sai ensi-iltansa 4.11. ja sen on nähnyt 38 000 katsojaa.

Äideistä parhain kertoo sotalapsena Ruotsiin lähetetyn 9-vuotiaan Eeron matkasta tuntemattomaan maahan uuden äidin luo. Pääosissa nähdään Topi Majaniemi, Marjaana Maijala, Maria Lundqvist, Michael Nyqvist, Esko Salminen ja Aino-Maija Tikkanen. Elokuva pohjautuu vapaasti Heikki Hietamiehen samannimiseen romaaniin. Elokuvan on tuottanut Ilkka Matila, MRP Matila Röhr Productions Oy.

 

Lue lisää
MRP Matila Röhr Productions Oy »
Äideistä parhain »

 
hollywood

24.2.2017

Mark Wahlberg

Mark Wahlbergin tähdittämä AJOJAHTI elokuvateattereissa nyt

Lue koko juttu